Hoog potentieel vanuit uw mid-potentials

Bedrijven spelen in op veranderingen in de markt om succesvol te zijn en te blijven. Dit vraagt een flexibele externe houding, maar vooral ook een interne flexibele houding. B(l)inding helpt bedrijven met deze interne flexibiliteit. We richten ons op het vermogen van de mid-potentials: medewerkers met (veel) ervaring die de motor van uw organisatie zijn. Zij zijn herkenbaar voor uw klanten, doen hun werk goed en u kunt ze vertrouwen en op ze bouwen. Echter is u niet altijd bekend wat er zich achter de schermen afspeelt bij deze mid-potentials. Wat motiveert ze? Wat houdt ze bezig? Wat belemmert ze? Vinden ze hun uitdagingen in hun functie en taken?

Uw goede mid-potential ineens vertrokken?

Het gros van deze mid-potentials trekt niet aan de bel. Ze laten dingen heel ver gaan totdat ze afstand nemen of op een andere manier binding met hun taken en verantwoordelijkheden verliezen. Aan de ene kant loopt u het afbreukrisico van inschattingsfouten, verkeerde keuzes of verminderde inzet van uw medewerker. Aan de andere kant lonkt bij uw medewerker de vrijheid van solliciteren. ‘Bij een nieuwe werkgever krijg ik vast meer waardering voor wat ik doe, loop ik niet meer de kantjes er vanaf en heb ik weer genoeg uitdaging.’ Gevolg: deze ‘stille kracht’ kan zomaar per de eerste van de volgende maand vertrokken zijn en z’n zinnen op iets nieuws hebben gezet.

Van verblinding naar verbinding!

B(l)inding helpt medewerkers hun verblinde doelen weer zichtbaar te maken, los te komen van de hectiek van de dag en vanuit een vrije blik te kunnen kijken naar verleden, heden en toekomst. Dit om zich vervolgens vanuit vrijheid opnieuw te verbinden aan hun huidige situatie, met nieuwe uitdaging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘job-carving’: het afstoten van taken die de medewerker er in de loop der tijd bij heeft gekregen, die hij vervelend vindt of waarvan hij denkt dat een ander ze veel beter kan. Maar ook het aantrekken van taken waarbij de medewerker zich sterk verantwoordelijk voelt of waar hij uitdaging ziet en energie van krijgt is mogelijk.

B(l)inding: onze concrete aanpak

B(l)inding is een traject waarin medewerkers (en dus ook hun leidinggevenden) met een frisse blik leren kijken naar wat ze ook al weer zo aantrekt in een baan. Daarbij geven we iedereen een persoonlijke aanvulling met gespreksvaardigheden, reflectie en visie. B(l)inding helpt niet alleen de medewerker verder, maar zeker ook de leidinggevende, het team en het bedrijf. 

Wacht niet langer: kom in actie!

Neem contact op als jij iemand bent of kent die bovenstaande herkent. Wat zou het opleveren als je de mid-potential naar een high-potential ontwikkelt? Bel 06-52 53 79 92 of mail naar info@andersgericht.nl